Homepage for textile artist Renée Rudebrant.

Renée Rudebrant

 

Jag har alltid strävat efter att hitta vägar att omsätta min egen och andra människors kreativitet på bra sätt. Som ett resultat av det har många projekt sett dagens ljus, en del har blivit kortlivade, andra har blivit livskraftiga.

 

 

Projekt just nu

Här är några av de projekt jag brinner för just nu:

Böcker om broderi

Jag tycker det är viktigt att kunskapen om tekniker lever vidare och utvecklas. Det är min röda tråd när jag arbetar med att ta fram mina böcker och undervisar inom broderi.

 

Först ut är min bok Grafiska korsstygn där jag förmedlar nya mönsterkombinationer utifrån den klassiska broderitekniken korsstygn.

 

Mitt nästa bokprojekt som jag har arbetat med en längre tid, handlar om broderitekniker som används som konstuttryck inom fritt broderi.

 


Sjysta Sjalar är mitt företag där jag samarbete med kvinnogrupper som arbetar med stickning, virkning och vävning i utvecklingsländer som jag kopplar ihop med utvalda formgivare som formger sjalar för dig som tycker om kvalité, design men vill att det ska vara sjyst producerat och tycker om hållbart mode som håller länge.

 

Idén är att det bidrar till deras utveckling när det gäller försörjning men också höja deras kompetens inom hantverket. Som ett led att skapa tillväxt och självtillit hos de som producerar sjalarna. I hela produktionen finns det en tanke kring hållbarhet.  Varje år tar vi fram en ny kollektion i en limiterad upplaga. Vilken vi berättar om på vår hemsida. Du som kund beställer under januari – juni och får den levererad senast i september. Det gör att du som kund vet att vi inte producerar mer än vad som finns beställt.

 

 

 

Sätergläntan
Hur handens kunskap ska leva vidare är något som jag tycker är otroligt viktigt.

Att få en förståelse för hur våra hantverkskunskaper har vuxit fram och handens möjlighet att skapa med enkla verktyg och med material som ökar våra möjligheter till att leva hållbart och vara mån om våra resurser är det som stimulerar mig och är min vision i mitt dagliga arbete som verksamhetschef / rektor på Sätergläntan institutet för slöjd och hantverk.

 

 

Jag älskar mönster och då främst det abstrakta grafiska uttrycket.

När jag har varit ute på resor har det varit svårt att ta med sig bildbroderier.

Då började jag brodera mina mönster. Det är så enkelt att ha med sig sin broderipåse med tyg, tråd och sax.

 

Det var så det växte fram att göra broderisatser av alla mönster. Så småningom blev det en hemsida, för att ge andra möjligheten att ta upp broderi. Egen tid. Tid för njutning.  Det är skönt att följa ett mönster och bara vara!